Cepta pīle ar apelsīnu marmelādi un salviju

Grūtības pakāpe: Viegli
Sagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
Gatavošanas laiks: Vairāk nekā 2 stundas
Porcijas: 4-6

Pievienojiet eleganci vakariņām ar šo apelsīnu marmelādē glazēto grauzdēto pīli.
ŠAI RECEPTEI IDEĀLI PIEMĒROTS:
Čuguna katls ovāls

Sastāvdaļas:

2,3 kg vesela pīle
Jūras sāls, garšai
15 ml olīveļļas
4 sarkanie sīpoli
Puse ķiplok-galvas
20 g svaigas salvijas
1 x 300 g burka ar apelsīnu marmelādi

Pagatavošana:

1.
Dienu pirms pīles gatavošanas to vislabāk ir izņemt to no iepakojuma un noskalot. Ar virtuves dvieli noslaukiet pīli un novietojiet to uz cepšanas restes, kas novietota uz cepešpannas. Ļaujiet tai pa nakti izžūt ledusskapī.
2.
Nākamajā dienā – iepriekš uzsildiet cepeškrāsni līdz 220 ° C/210 ° C cepeškrāsns ventilatora režīmā.
3.
Uzlejiet nedaudz olīveļļas, uzberiet mazliet sāls un iemasējiet to pīles ādā. Novietojiet pīli ar krūtīm uz augšu Le Creuset ovālajā čuguna katlā un 20 minūtes apcepiet to cepeškrāsnī.
4.
Izņemiet to no cepeškrāsns un samaziniet cepeškrāsns temperatūru līdz 180 ° C. Novietojiet ķiplokus, sarkanos sīpolus un pusi no salvijas lapām zem pīles un apkārt tai. Uzlieciet katlam vāku un ievietojiet to atpakaļ cepeškrāsnī uz 1 stundu.
5.
Noņemiet katla vāku un cepiet pīli vēl 30 minūtes. Uzsildiet marmelādi mazā katlā un pavariet to līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam, izmantojot otu, pārklājiet pīli ar pusi no uzsildītās marmelādes. Katla vāku neuzliekot, ievietojiet pīli atpakaļ cepeškrāsnī un cepiet to vēl 20 minūtes.
6.
Atkal izņemiet pīli no cepeškrāsns un uzmanīgi sakārtojiet atlikušās salvijas lapas uz pīles, lai radītu skaistu rakstu. Pārklājiet pīli ar atlikušo marmelādi un cepiet 10 minūtes.
7.
Ļaujiet pīlei atdzist 20 minūtes pirms griešanas un pasniegšanas.