Ingvera vistas karijs ar melnajiem pipariem, lapu kāpostiem un turku zirņiem

Grūtības pakāpe: Vidēji
Sagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
Gatavošanas laiks: līdz 1 stundai
Porcijas: 4-6

Sastāvdaļas:

Kokosriekstu eļļa — cepšanai

2 sarkanie sīpoli, smalki sagriezti

3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas

1½ ēdk. rīvēta ingvera

1 kg vistas šķiņķīšu bez ādas un kauliem, pārgrieztu uz pusēm

80 ml (1/3 glāzes) vistas buljona

400 g kokosriekstu piena (1 bundža)

3 lauru lapas

400 g turku zirņu (1 bundža), noskalotu un notecinātu

1 neliels buntīte kale lapu kāpostu, izņemti cietie kāti un lapas rupji sagrieztas

Laima daiviņas, svaigs koriandrs un roti — pasniegšanai


Garšvielu maisījumam:

2 tējk. ķimenes sēklu

1 ēdk. koriandra sēklu

1 tējk. melno piparu graudu

1 ēdk. magoņu sēklu

¾ tējk. kurkumas

1 tējk. garam masalas

½ tējk. kaltētu sarkano piparu pārslu

1 laima rīvēta miziņa



Pagatavošana:

1. Apcepiet ķimenes un koriandra sēklas sausā pannā uz vidējas uguns, līdz parādās aromāts (apmēram 3 minūtes). Nedaudz atdzesējiet un sasmalciniet garšvielu dzirnaviņās. Pievienojiet melnos piparus un magoņu sēklas, smalki sasmalciniet. Pārberiet bļodā un pievienojiet kurkumu, garam masalu, čili pārslas un laima miziņu.

2. Sakarsējiet 1 ēdamkaroti kokosriekstu eļļas čuguna katlā Le Creuset vai dziļā pannā. Pievienojiet sīpolu un sautējiet uz vidēji zemas uguns, līdz tas kļūst karamelizēts (12–15 minūtes). Pievienojiet ķiploku un ingveru, cepiet vēl 1–2 minūtes.

3. Pievienojiet garšvielu maisījumu un vēl vienu karoti eļļas. Cepiet 1 minūti, maisot, lai garšvielas nepiedeg. Pievienojiet vistu un apmaisiet, lai tā pārklājas ar garšvielām. Nedaudz pasālīt. Pielejiet buljonu un nokasiet garšīgo piedegumu no katla dibena.

4. Pievienojiet kokosriekstu pienu un lauru lapas. Uzklājiet vāku un sautējiet apmēram 35 minūtes. Iemaisiet turku zirņus un kale kāpostus, gatavojiet vēl 5 minūtes.


Pasniedziet ar tvaicētiem basmati rīsiem vai siltu roti maizi, svaigu koriandru un laima daiviņām.