Ingvera vistas karijs ar melnajiem pipariem, lapu kāpostiem un turku zirņiem
Grūtības pakāpe: VidējiSagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
Gatavošanas laiks: līdz 1 stundai
Porcijas: 4-6
Sastāvdaļas:
Kokosriekstu eļļa — cepšanai
2 sarkanie sīpoli, smalki sagriezti
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1½ ēdk. rīvēta ingvera
1 kg vistas šķiņķīšu bez ādas un kauliem, pārgrieztu uz pusēm
80 ml (1/3 glāzes) vistas buljona
400 g kokosriekstu piena (1 bundža)
3 lauru lapas
400 g turku zirņu (1 bundža), noskalotu un notecinātu
1 neliels buntīte kale lapu kāpostu, izņemti cietie kāti un lapas rupji sagrieztas
Laima daiviņas, svaigs koriandrs un roti — pasniegšanai
Garšvielu maisījumam:
2 tējk. ķimenes sēklu
1 ēdk. koriandra sēklu
1 tējk. melno piparu graudu
1 ēdk. magoņu sēklu
¾ tējk. kurkumas
1 tējk. garam masalas
½ tējk. kaltētu sarkano piparu pārslu
1 laima rīvēta miziņa
Pagatavošana:
1. Apcepiet ķimenes un koriandra sēklas sausā pannā uz vidējas uguns, līdz parādās aromāts (apmēram 3 minūtes). Nedaudz atdzesējiet un sasmalciniet garšvielu dzirnaviņās. Pievienojiet melnos piparus un magoņu sēklas, smalki sasmalciniet. Pārberiet bļodā un pievienojiet kurkumu, garam masalu, čili pārslas un laima miziņu.
2. Sakarsējiet 1 ēdamkaroti kokosriekstu eļļas čuguna katlā Le Creuset vai dziļā pannā. Pievienojiet sīpolu un sautējiet uz vidēji zemas uguns, līdz tas kļūst karamelizēts (12–15 minūtes). Pievienojiet ķiploku un ingveru, cepiet vēl 1–2 minūtes.
3. Pievienojiet garšvielu maisījumu un vēl vienu karoti eļļas. Cepiet 1 minūti, maisot, lai garšvielas nepiedeg. Pievienojiet vistu un apmaisiet, lai tā pārklājas ar garšvielām. Nedaudz pasālīt. Pielejiet buljonu un nokasiet garšīgo piedegumu no katla dibena.
Pasniedziet ar tvaicētiem basmati rīsiem vai siltu roti maizi, svaigu koriandru un laima daiviņām.

