Kanēļa maizītes ar apelsīna sīrupu

Grūtības pakāpe: Vidēji
Sagatavošanas laiks: virs 2h
Gatavošanas laiks: zem 1h
Porcijas: 6-8

Šīs kanēļa maizītes garšo vislabāk siltas, ar smaržīgu citrusaugļu sīrupu un baudītas kopā ar spēcīgi pagatavotas tējas tasi.
ŠAI RECEPTEI IDEĀLI PIEMĒROTS:
Stoneware Heritage Rectangular Dish

Sastāvdaļas:


3 glāzes kūku miltu
10 g sausā rauga
45 g cukura
1 asinsapelsīna miziņa
8 ml sāls
160 ml piena
160 ml ūdens
40 ml kausēta sviesta
5ml – 7ml sajaukta rozā un sarkana pārtikas krāsviela
Piens, lai pārklātu maizītes

Pildījumam
60 ml sviesta
60 ml brūnā cukura
2 tējkarotes kanēļa
1 tējkarote jauktas garšvielas

Sīrupam
2 asinsapelsīni vai apelsīni, plānās šķēlēs
½ glāzes cukura
100 ml ūdens


Pagatavošana:

1.
Ielieciet cukuru un apelsīnu miziņu bļodā un samaisiet.
2.
Sajauciet miltus, raugu, cukuru ar apelsīnu miziņu un sāli miksera bļodā, kas aprīkots ar mīklas āķi. Uzsilda pienu un ūdeni un pievieno izkausēto sviestu, pirms pievieno pārtikas krāsvielu. Pievienojiet miltu maisījumu un mīklu mīciet (ar vidēju ātrumu) apmēram 10 minūtes, līdz mīkla ir gluda un elastīga. Pēctam ievietojiet mīklu ieeļļotā bļodā un ļaujiet tai rūgt, līdz tā ir dubultojies izmērā - apmēram 45 minūtes.
3.
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200°C (vai 180°C ar ventilatoru). Pildījumam sviestu izņem no ledusskapja, lai tas ir mīksts. Kad mīkla ir dubultojusies, nospiež to atpakaļ un uz miltiem apkaisītas virsmas un izrullē taisnstūra formā, līdz tā ir 3-5 mm bieza. Mīklu iesmērē ar mīksto sviestu un apkaisa ar brūno cukuru, kanēli un sajauktajām garšvielām. Mīklu sarullē, veidojot vienu garu desu. Sagrieziet to 14 vienādās kārtās, katra ~ 3 cm. Ieeļļojiet 2 x Stoneware Heritage Rectangular Dish traukus un sadaliet maizītes vienādās daļās, novietojot tās traukos. Novietojiet tās ar spirāles pusi uz augšu un, izmantojot iesmu, izveidojiet bedrīti katras maizītes centrā. Brīvi pārklājiet ar pārtikas plēvi un novietojiet tos siltā vietā 20 minūtes, līdz tās atkal dubultojas izmērā.
4.
Kad tās ir dubultojušās, katru maizīti apsmērē ar pienu un liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes. Cepšanas laikā ūdeni, pūdercukuru un apelsīna šķēles liek katlā un liek uz vidējas uguns. Kārtīgi samaisiet, līdz cukurs ir izšķīdis. Ļauj vārīties 2-3 minūtes, pēctam ļaujiet kātīgi atdzist. Kad maizītes ir izcepušās un nedaudz zeltainas, tās izņem no cepeškrāsns un atdzesē 5 minūtes. Pēctam pārsmērējiet maizītes ar apelsīnu sīrupu. Pasniedziet siltas ar apelsīna šķēlītēm.